Rugpijn? Drink meer water (of dit lekker alternatief)

Rugpijn? Drink meer water (of dit lekker alternatief)

18/03/2019

Wist je dat onze tussenwervelschijven in de rug  voor een groot deel uit water bestaan? En dat dit ook geldt voor spieren?

De tussenwervelschijven vangen bij beweging de schokken tussen de wervels erg doeltreffend op. Te weinig drinken kan leiden tot een verstoring van de vochtbalans binnen deze schokdempertjes. Met rugpijn als gevolg.

Voldoende drinken zorgt dus voor je carrosserie. En voor je spieren. Want die bestaan voor maar liefst 75% uit water. Gaat daar iets mis, functioneren ook je spierbundels minder efficiënt.

Pas op: het gaat wel degelijk om water. Dit is uiteraard geen excuus om net dat extra glas wijn binnen te gieten ‘s avonds op je bank. :-)

Goed alternatief? Groene thee, vitaminewater of pomodorette (een origineel watertje dat opduikt in #Fitbody van Delphine Steelandt).

Zo maak je vitaminewater: voeg je favoriete (citrus)fruit toe aan je flesje water. Water met een smaakje en nul calorieën.

Zo maak je pomodorette: doe 1 takje basilicum en 1 takje rozemarijn in een fles van 1 liter. Snijd 10 kerstomaatjes in stukjes en voeg ze toe. Verwarm het water tot 95° C. Vul de fles. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat 2 uur in de koelkast op smaak komen. Lekker!