5 series om thuis te bingewatchen

5 series om thuis te bingewatchen

19/03/2020

Als thuis blijven de boodschap is, dan maak je er gewoon het beste van! Kokkerellen, boeken lezen, knutselen én lekker lui series bingewatchen: zo glijden de uurtjes op een veel leukere manier voorbij.

 

 

1.
Een golden oldie: The X-files

FOX - 11 seizoenen
 

Deze nineties-serie is een geslaagde mix van detective, science-fiction en mysterie. Scepticus Fox Mulder (David Duchovny) en believer Dana Scully (Gillian Anderson) vormen een gedreven duo dat met de vreemdste (paranormale) verschijnselen wordt geconfronteerd. Ben je een beetje angstig aangelegd en moet je straks je hond in het donker uitlaten? Auwch, dat wordt lastig!

Weetje: acteur David Duchovny kwam een tijdlang aan de kost als… porno-acteur.

2.
Pakkend verhaal: Unbelievable

Netflix - 1 seizoen

De overwegend vrouwelijke cast in deze mini-serie zet een hartverscheurend verhaal neer. De politiediensten reageren sceptisch als een jong meisje vertwijfeld haar verhaal over een verkrachting komt doen. Er volgt zelfs een aanklacht tegen het jonge personage, dat zich vervolgens helemaal op zichzelf terugplooit. Je zal de verontwaardiging voelen opborrelen. Klaar voor dit meeslepend verhaal?

3.
Sterke karakters in de reclamewereld: Mad men

AMC - 7 seizoenen

Welkom in het New York van de sixties. Je volgt van nabij opkomst (én ondergang) van een reclameman en zijn equipe. Geniet van de dialogen, de gelaagde karakters, de intriges binnen het wereldje van de alcohol- en tabaksindustrie en… de sixties styling.

Weetje: in personage Peggy Olson ontwaar je Elisabeth Moss die het karakter sterk neerzet.

4.
‘Ondernemende’ dame: Weeds

(Showtime - 8 seizoenen)
 

Nancy is weduwe en heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Met verontwaardigde blik én een gevoel van empathie volg je haar evolutie van arme weduwe naar goedboerende wietdealer.

Weetje: zie een uurwerk opduiken? Het uur is steevast 4.20 uur. Een verwijzing naar 20 april, de feestdag van de cannabisgebruikers in de States.

5.
Het geheime leven van een stel rijke vrouwen: Big little lies

(HBO- 2 seizoenen)

In het prachtige decor van het kunsstadje Monterey volg je het wel en wee van een groepje vrouwen, die elk een eigen verhaal hebben. Er is vriendschap, afgunst, liefdesperikelen en al hebben alle vrouwen wel iets gemeens, ze zijn allemaal verschillend. En toch sluiten ze hun rangen.

Weetje: de sterke cast blaast je omver: Nicole Kidman, Reese Witherspoon, zelfs Meryl Streep daagt op in seizoen 2!

 

Zin in meer?

Zin in nog veel meer series die je echt moet gezien hebben? Het snuisterboekje '101 series die je moet gezien hebben' is een schat aan titels en weetjes.