Elke dag gezond, licht en verrassend eten? Het kan!

Elke dag gezond, licht en verrassend eten? Het kan!

10/03/2020

Hoorde je ze al? De vogels die ‘s morgens vrolijk hun deuntje fluiten? Jawel, de lente is in zicht. De stamppotjes en vullende soepen (mét room!) ruilen hun plaats in voor lekker, licht én gezond. Hoe je dit elke dag volhoudt? Dat valt reuze mee!

 

Kies voor efficiënt

  • Natuurlijk heb je niet elke dag de tijd om uitgebreid te koken. Laat staan om lekker gezellig de markt rond te lopen om de puurste groenten en de meest verse vis in te kopen.
  • Maak het je wel gemakkelijk: investeer in enkele goede tools in de keuken: een stoomkoker, een mandoline (om perfecte plakjes te snijden), een spiraalsnijder (om courgettesliertjes te maken) en een handige foodprocessor. Het bespaart uren werk.
  • En… kook met overschotjes. Vries ze in en haal ze tevoorschijn op die super drukke avonden.
  • En maak tijd voor foodpreppen tijdens het weekend. Leuk op druilerige dagen.

Kies voor realistisch

  • Bak eens een eitje, of maak een super snel slaatje met je restjes.
  • En ja, nu en dan eens zondigen mag absoluut! Geniet er dan ook dubbel en ‘dik’ van (snap je ‘m?).
  • Wat een heel goede keuze is: soep, soep en nog eens soep. Het vult, is vlug klaar én zit boordevol vitamines.

Kies voor avontuur

  • Kleur in je bord zorgt voor vitamines.
  • Kies ook eens ingrediënten buiten je comfortzone.
  • Wie weet, steek jij wekelijks dezelfde groenten en hetzelfde fruit in je winkelmand. Nieuw voedsel stimuleert je creativiteit en het is super een lekkere creatie tevoorschijn te toveren voor jezelf en je gezin.
  • Tip: maak van je bloemkool eens een pizzabodem, van je aardpeer frietjes en van de avocado chocomousse. Wedden dat je koken terug uitdagend vindt? Smakelijk!

Heb je zin in snel, lekker en gezond?
'
Week Light' van Donna Hay helpt je met een goed gevoel de week door.