Deze kamerplanten zorgen voor zuivere lucht op kantoor (en thuis).

Deze kamerplanten zorgen voor zuivere lucht op kantoor (en thuis).

27/08/2018

Frisse lucht helpt om helder te denken. Belangrijk dus, op kantoor. Kamerplanten filteren de lucht, dat wist je al. Maar dat NASA hier onderzoek rond deed? Dat weetje had je heel waarschijnlijk nog niet opgepikt.

 

 

 

Universitair docent en onderzoeker Yoshifumi Miyazaki doorgrondt de rol van groen op ons welzijn. Zijn top 10 voor topkamerplanten haalt hij uit een studie gevoerd door NASA. Lees en leer :-)

Goudpalm (Chrysalidocarpus lutescens)
Kamerpalm (Rhapis excelsa)
Bamboepalm (Chamaedorea seizifrizii)
Indische rubberboom (Ficus elastica)
Drakenbloedboom (Dracaena fragrans)
Klimop (Hedera helix)
Dwergdadelpalm (Phoenix roebelenii)
Langbladige ficus (Ficus binnendijkii 'Alii')
Krulvaren (Nephrolepsis exaltata 'Bostoniensis')
Vredeslelie (Spathiphyllum walisii)

Tip: trek naar het tuincentrum met dit lijstje mee. (Noteer ook de Latijnse namen, zo ben je zeker dat je de juiste planten in je kar laadt).

Bijkomend voordeel: groen op kantoor helpt tegen stress! Natuurlijk neem je de tip ook ter harte als je planten shopt voor thuis. Heb je een andere bloem naar je zien lachen? Neem die ook maar mee. Hoe meer groen, hoe meer...zuurstof. En vergeet niet eens na te vragen hoe je jouw nieuwe groene vriend best verzorgt. 
 

Wil je meer leren over het effect van groen op ons welzijn (thuis, op kantoor én in het bos)? Het boek Shinrin Yoku -  De Japanse kunst van het bosbaden (van Yoshifumi Miyazaki) is een bijzondere bron van info.