Zo gezond is de zee

Zo gezond is de zee

12/07/2019

Zeelucht is gezond, dat is een feit. Sanatoria aan zee lokken al decennia lang bezoekers die de helende werking voorgeschreven krijgen. Maar de zee is niet enkel goed voor je lijf. Ook je geest heeft er baat bij.

1. Het ruisen van de golven werkt rustgevend

Wist je dat je brein onderin de hersenstam constant de geluiden rondom je analyseert? Dreigend gevaar merk je zo vlugger op. Natuurlijke geluiden herkennen je hersenen als veilig. Rust is het effect.

2. De horizon zien verruimt je geestelijk welzijn

Buiten komen helpt tegen depressie. Drukte vermijden is wijs. Nog slimmer is het om een wijdse omgeving te kiezen. Op een bankje genieten van het zicht op zee? Een aanrader!

3. Baden in zeewater? Een kostbare therapie

De natuurlijke golving masseert je lichaam en zwemmen houdt je gewrichten soepel. In kuuroorden wordt het zeewater voor thalassotherapie verwarmd tot 34° C. Allerlei heilzame stoffen dringen zo je lichaam binnen. Is het zeewater kouder? Geen nood. De stoffen dringen misschien zo massaal je body niet binnen, het is wél gratis.

4. Lopen in het zand: heerlijk down to earth

Doe het wel blootsvoets. Op je voetzool zitten heel wat meer zenuwuiteinden dan elders op je lichaam. Je stimuleert de zenuwen, versterkt je spieren én je neemt de natuurlijke frequentie van de aarde aan, lezen we in ‘Holistic’. De auteurs leren ons alles over het holisme, hun levensovertuiging. Alles is volgens hen onlosmakelijk verbonden. Jij, de aarde én de zee.