Verliefd op een ander

Verliefd op een ander

28/05/2019

Het leek ooit onmogelijk, misschien, en toch… Verliefd worden op iemand anders dan je partner: het is niet uitgesloten. Hoe ga je daar mee om?

Wees eerlijk met jezelf

Ken je de song: ‘I never promised you a rose garden’? Liefde is dus echt geen rozentuin. Welkom in de realiteit. Je worstelt nu met deze verwarrende gevoelens.

Misschien is dit het gepaste moment om eens stil te staan bij hoe jij je huidige relatie ziet. In verleden heden én toekomst. Wil jij nog altijd samen met je huidige partner 100 worden? Of net niet...

Wees eerlijk tegenover je partner

‘Ik hoor steeds opnieuw van cliënten dan ze wel degelijk begrijpen dat hun partner verliefd is geworden op iemand anders. Maar wat hen diep raakt, is het stilzwijgen daarover.’

Dat schrijft relatietherapeute Patricia Van Lingen in ‘Wat je zegt ben je zelf’. Wordt dit een gemakkelijk gesprek? Helemaal niet. Het wordt absoluut een harde noot.

En nog iets over gras...

Hoe je verder gaat met de verliefdheid is vooral aan jezelf.

De één worstelt met steeds tegenstrijdige gevoelens, de ander is categoriek en kiest voor een nieuwe relatie en neemt afscheid. Of voor de huidige partner, omdat het gras niet altijd groener is aan de overkant. Wel waar er zorg en water aan wordt gegeven.

En perfectie? Niemand die ze ooit heeft gevonden. Ook - of vooral - niet in langdurige liefde. Of zoals Leonard Cohen zingt: ‘There’s a crack in everything, that’s how the light gets in’.