Job even beu? Bekijk je baan vanuit een ander perspectief.

Job even beu? Bekijk je baan vanuit een ander perspectief.

19/09/2018

Na een aantal maanden of jaren lijkt die droomjob net iets minder glamoureus dan gedacht. En je kantoor is eigenlijk een beetje muf. Of je baas is niet zo heel erg sympathiek (of kan een aardig stukje zeuren). Hop je naar een andere job?

Ho, wacht even! Sta misschien even stil bij de economische realiteit. De job die jij in je dromen voor je ziet ligt misschien niet dadelijk voor het rapen. En, wie weet: bestaat hij wel?

Natuurlijk moet jij die job nastreven waar jouw hart ligt. Maar misschien liggen nog meer mogelijkheden binnen de baan die je nu hebt. Bekijk jouw job eens door een andere bril. Het kan helpen.

Het stappenplan voor een andere kijk

Stap 1: besteed aandacht aan de activiteiten die het meest voor je betekenen.

Hou je van managen? En doe je dit nu niet? Misschien kan jij een nieuwe werkgroep oprichten?
room je van een ontwerperscarrière en werk je als verkoopster? Stel voor de etalage van de winkel wekelijks heel mooi in te richten. Jouw creativiteit zal welkom zijn.

Kortom: kom uit je schulp en doe voorstellen die voor jouw werkgever ook interessant zullen zijn.

 

 

 

Stap 2: verander de aard of de mate van de relaties met anderen.

Zijn er oudere werknemers? Pols naar hun ervaringen en werk hun tips uit naar werkbare modellen binnen het bedrijf.

Anderstaligen op de werkvloer kan je helpen met bruikbare taaltips. Een lijstje met technische termen die je vertaald hebt, misschien?

 

 

Stap 3: Herbekijk wat je nu doet.

De dagelijks routine zorgt er soms voor dat je de essentie van wat je nu doet uit het oog verliest.

Ook in louter bandwerk kan een heuse meerwaarde zitten. Zonder jouw zorgvuldige bijdrage zou er op het eind van de band geen afgewerkt product staan. Jij bent mee-verantwoordelijk.

 

Soms, dan kan je niks veranderen. En had je al de juiste kijk. Dan, wel dan is het misschien echt wel tijd voor de sprong naar een nieuwe job. Ook dat is een ander perspectief.

Bron: Emotionele flexibiliteit.