De ultieme Lady in Balance leestlijst voor de zomer

De ultieme Lady in Balance leestlijst voor de zomer

15/07/2019

Houd jij van een goed vakantieboek? Dan hebben wij een stapel machtig mooie boeken. Zonnecrème factor 50 én modieuze zonnebril bij de hand? Belangrijk, want met onze tips ben je uren zoet!

1. Spannend, blad na blad, schakel na schakel: De ketting

Alles doe je voor het leven van je kind. Losgeld betalen, bijvoorbeeld. Zonder twijfel. En dat weten de onbekenden achter de schermen van De Ketting. Zij kienden een even vernuftig als boosaardig plan uit. Want een wanhopige ouder kan je ongetwijfeld overtuigen om een ander kind te ontvoeren. Het werkt. Tot ze de dochter van Rachel ontvoeren.

2. Ontroering en romantiek: Een handvol geluk

Santa Montefiore, de naam klinkt als een klok bij elke romanliefhebber. Als je dan weet dat dit een verhalenbundel is van alle verhalen van Santa, weet je dat je goed zit voor uren zwijmelen en een traantje wegpinken. Zoet geluk op papier!

3. Parel van nieuw literair talent: Dwaal zacht

Twintiger Lore Mutsaers pende een meesterstukje samen. Dat je onmogelijk onberoerd zal laten. Je maakte kennis met Maurice en Lucas. Elk op zich worstelen ze met verlies en verdriet. Onpeilbaar diep. Hun levens raken elkaar. Topwerkje!

4. Historische pageturner: De zwarte koning

Yep, het Belgische koningshuis speelt de hoofdrol in deze must-read. Anna gaat op zoek naar het mysterie rond een geheimzinnige kunstschat. Hooggeplaatste families en het meesterwerk De Rechtvaardige Rechters zijn verbonden door intriges en doofpotoperaties. Auteur professor Michael Kestemont puzzelde feiten en fictie samen tot een spannend boek dat een plaatsje verdient in elke boekenkast. En alvast in jouw reiskoffer. 

5. Verfrissend als een lentebries: Eerste liefde

Heerlijk humoristisch schrijft David Nichols over Charlie. De grijze muis ziet de wereld oplichten wanneer Fran Fisher zijn leven binnenstapt. Of toch de toneelvereniging. Charlie wordt lid. De stukken van Shakespeare en het meisje trekken hem uit de sombere wereld die hem thuis omringt. Verfrissend en humoristisch, jawel, maar mét een scherp kantje.

6. Kil en koud: Het meisje in het ijs

Inspecteur Erika Foster krijgt een vreselijke moordzaak te onderzoeken. Het slachtoffer is mooi en jong en zij en haar familie leiden een onbezorgd luxeleven. Hoewel… niks is wat het lijkt. Zelfs Erika Foster heeft geheimen die haar politiecarrière onderuit dreigen te halen. Bibberen tot op het eind.

7. Inspirerende fictie: Mijn leven na jou

Samen met het vliegtuig waarin ze zit, crashen de toekomstdromen van Maggie. Nooit zal ze nog kunnen lopen. Haar vriend is ongedeerd. De jonge vrouw ontdekt dat ze in de moeilijkste tijden een ongekende oerkracht  bezit. Haar leven neemt een wonderbaarlijke wending. Een les om hééél veel uit het leven te halen.

8. In het kolkende zog van een speurder: Horen, zien, zwijgen

Detective Sam Porter denkt eindelijk een spoor te hebben naar een vreselijke moordenaar die Chicago al jaren teistert. Al vijf jaar verdwijnen er kleine kinderen. De killer speelt een gruwelijk spel. Hij stuurt de ouders een oor, de ogen, een tong. Sam Porter heeft een deadline te halen als bij het slachtoffer van een verkeersongeluk een oor van een kind gevonden wordt.

9. Romantiek op de boerenbuiten: Het buitenhuis

Heerlijk, deze mix van herkenning, verrassing én humor! Fran kan eindelijk aan het werk in een boerderij. Ze droomde er al jaren van. Tja, wie niet? Top of the bill: het klikt met buurman Anthony. En dat is nog eufemistisch uitgedrukt. Hij is knap en rijk. En compenseert ruimschoots Fran’s angst voor koeien. Maar is Anthony wel oprecht? De afsluiter van onze top 10 is een snoepje!