Zijn jouw goede voornemens futureproof?

Zijn jouw goede voornemens futureproof?

24/01/2020

Of je er nu bewust voor kiest of niet: de voornemens sijpelen sowieso je geest binnen bij de aanvang van een nieuw jaar. Onze tip: bekijk ze door de bril van de toekomst en pas je plannen ineens aan waar nodig.

Toekomst-proef#1: Doe niet zomaar mee aan elke hype

Heb je net alle aardappelen vervangen door avocado’s als je leest dat die groene lekkernij een heel zware impact heeft op het milieu (vraag maar aan Megan Markle!). Of heb je een kleerkast vol colourblocktruien en is de luipaardprint weer in. Je weet hoe het gaat. Trends en hypes zijn hot. Maar ze blijven niet duren. Wil jij dus dit jaar heel graag meer sporten? Koop niet meteen een glitterpak om mee te huppen tijdens de disco-dansles. Want, hé, volgens jaar wordt latino de trend! Investeer slim en kijk over de trends heen.

Toekomst-proef#2: Wees als water

Dé eigenschap van water? Het is o zo flexibel en raakt overal door. Vanaf nu ben jij net zo wendbaar. Vind je dit maar ‘draaien met de wind’? Dan heb je het verkeerd begrepen. Je blijft je gekozen weg uit gaan. Maar de manier waarop je je doel bereikt pas jij aan aan de omstandigheden. Future-proof denken garandeert meer kans op succes.

Toekomst-proef#3: Creëer - mét visie - je eigen categorie

Of: word geen kopie. Ben je wég van de stijl van Gwyneth of van de durf van Lady Gaga? Mooi! Nu is het aan jou om van jezelf dé beste versie te maken. Want jij bent uniek en minstens even mooi, knap en belangrijk als die sterren. Hoewel je hoogst waarschijnlijk net iets minder gage opstrijkt. (Indien dat wél het geval is, laat het ons zeker weten :-) Jezelf zijn houd je sowieso veel langer vol.

Toekomst-proef#4: Ga even nederig zitten

Overhaastig en overmoedig te werk gaan: je weet zelf wel dat dat niet meteen het meest schitterende plan is. Regelmatig herademen, je hersenen wat zuurstof geven en nadenken of je nog altijd even toekomstgericht bezig bent, kan nooit kwaad. Integendeel, in periodes van rust komen de meest grootse ideeën aanwaaien.

Toekomst-proef#5: Ontdek je grootsheid in je plannen? Ga door! 

Toekomstcheck ok? Nou, dan ga je gewoon heel hard verder zoals je bezig was. Droom groots en handel in kleine stapjes. En na elk stapje leg je je lat een ietsje hoger. Let maar niet op hen die je wijs willen maken dat het je nooit lukt. Jij weet wel beter. Op naar een mooie toekomst!

Inspiratiebron: 'Ready or not - 11 manieren om futureproof te worden'.