Wat je kan leren van je kat

Wat je kan leren van je kat

13/04/2018

Katten lijken altijd gelukkig en zen, toch? Doe daarom eens meer zoals hen en leer de lessen van catfulness!

Maandag: doe even niets en ontspan, de wereld kan wel even door zonder jou

Dinsdag: alles kan een spel zijn, zo ontdek je nieuwe dingen

Woensdag: wees geduldig

Donderdag: blijf nieuwsgierig, het leven zal je zo af en toe verrassen

Vrijdag: kijk naar een aquarium, het werkt hypnotiserend en rustgevend

Zaterdag: duik in het groen, je zal onmiddellijk rust vinden

Zondag: rustdag, niets moet dus vandaag

 

Met deze oefening herontdek je je wereld

Beschouw je omgeving nooit als vanzelfsprekend. Nieuwsgierigheid is als een kuur die je geen dag mag vergeten te volgen. Als je ermee stopt, komt er namelijk verveling en frustratie voor in de plaats, samen met het verlangen om te vluchten.

De wereld kan voortdurend vol verrassingen zitten, als je maar met de juiste blik leer kijken: in wezen is niets ooit echt hetzelfde. Elke dag is weer een gelegenheid om de wereld opnieuw te ontdekken, door aandachtig waar te nemen met alle vijf je zintuigen.

  • Pak een voorwerp dat je al jaren in huis hebt en laat het langzaam door je handen gaan. Bekijk het van dichtbij en vraag je af hoe het gemaakt is en hoeveel mensen eraan hebben gewerkt. Het voorwerp zal je nog dierbaarder worden.
     
  • Haal bij het afstoffen van de boekenkast eens alle boeken eruit en als je ze terugzet, bekijk elke omslag dan eens goed. Heb je ze allemaal gelezen? Wanneer was dat? Welke emoties riepen ze op? En waarom zou je nu niet beginnen in een boek dat je nog niet hebt gelezen?