Mild zijn voor jezelf mag!

Mild zijn voor jezelf mag!

05/10/2019

Wie meevoelt en mild is, is vriendelijk en behulpzaam. Vreemd genoeg leggen we de lat voor onszelf vaak onnodig hoog. En zijn we wel mild voor anderen, maar niet voor onszelf.

Het lijkt logisch: wat we voor anderen kunnen, kunnen we ook voor onszelf. En toch zijn we voor onszelf veel te vaak onbarmhartig streng, zo lezen we in ‘Beter zorgen voor jezelf’.

We hebben weer net iets te veel geld uitgegeven, deze maand. Weeral! En dat dieet, het lukt maar niet. Laat staan dat we die leuke job in de wacht kunnen slaan. Bah, de ene tegenslag stapelt zich op de andere.

En daar zit het verschil met hoe we anderen mild benaderen. Hoor je jezelf al mild zijn naar een ander toe? Dat ene kleedje is toch leuk? Het zal jaren meegaan én het blijft altijd stijlvol. En, weet je, morgen kunnen we samen joggen. Dan is dat taartje van vandaag echt niet zo erg. En die job? Kop op, je huidige baan is toch ook al een toffe?

Zo kan je ook mild zijn voor jezelf. Het is hoog tijd, vind je niet? Je slaat de bladzijde om en legt een gezonde basis om verder te doen. Mild zijn mag. Bijna zeiden we dat het moet, maar dat klinkt nogal dwingend. Hoewel: je begint er vandaag mee. Anders zwaait er wat! :-)

‘Een mildere blik op jezelf krijg je door te focussen op wat je goed deed, op wat je goed kan.’