LEESTIP! Houden van dingen die niet perfect zijn.

LEESTIP! Houden van dingen die niet perfect zijn.

25/01/2019

We streven met z’n allen naar perfectie. Terwijl we het geen van allen zijn. ‘Houden van dingen die niet perfect zijn’ is een boekje dat ons daar even op wijst.
En dat je wijzer én ineens een stuk gelukkiger maakt.

Een modelgezin, het huis zoals je ziet in dat woonmagazine, de job mét uitdaging en bedrijfswagen, die droompartner. Dat is waar we met zijn allen in de ratrace van ons moderne, haastige leven, najagen. Magazines, films en social media houden ons trouwens dagelijks dit ideaalbeeld voor. Terwijl niemand perfect is…

Dat een boeddhistisch monnik daar een eigen kijk op heeft, hoeft niet te verbazen. Dat hij er een machtig mooi boek over schreef is vooral mooi meegenomen.

De persoonlijke ervaringen van de jonge monnik houden de lezer een spiegel voor. En, neen, je mompelt niet - met een beetje schrik rond het hart - ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?’ Integendeel, je leert met veel zelfcompassie je imperfecties omarmen. Samen met die van je partner, kinderen, familie, vrienden en bij uitbreiding alle anderen.

Eerlijk? Als er één boek is dat je dit voorjaar zeker wil gelezen hebben, kies dan voor ‘Houden van dingen die niet perfect zijn’ van Haemin Sunim. Je zal er wijzer én vooral gelukkiger van worden.

‘Denk niet dat er alleen van je gehouden kan worden
als je slaagt in wat de wereld van je vraagt.
Je bent het al waard dat er van je gehouden wordt.’

Haemin Sunim