Waarom je bij verliefdheid best even je roze bril afzet

Waarom je bij verliefdheid best even je roze bril afzet

30/08/2018

Verliefdheid is een wonderbaarlijk fenomeen. Natuurlijk moet je dan echt wel genieten van die roze wolk. En toch kan het wijs zijn heel even objectief naar je lief te kijken. Als je dat kan…

 

Bekijk het als hardlopen. Misschien heb je er talent voor. En ligt het parcours je wel. Toch heb je meer kans in een goed resultaat als je het juiste paar schoenen aanschaft. (Tip: vertel je lief aub niet dat je hem of haar vergelijkt met een runningoutfit).

Toch schenken we in onze samenleving bitter weinig aandacht aan de keuze van onze partner. De romantische mythe, waarin de liefde je overvalt, bepaalt ons denken. En, tja, het is wel degelijk een mythe, stelt relatiedeskundige Rika Ponnet. Eén troost: onbewust gaan we tussen de verschillende liefdeskandidaten diegene zoeken die qua hechtingsstijl toch bij ons past, schrijft ze in ‘Blijf bij mij.’ Tja, dan gaat zij er van uit dat er méér dan één kandidaat is, natuurlijk :-)

Liefde blijft hard werken. Eens de vlinders zich neervlijen en de storm is gaan liggen. En de realiteit zichtbaar wordt. En die kan heel mooi zijn, en soms eens tegenvallen. Nu, een verwittigde vrouw is er drie waard: even die roze bril afzetten dus.

En voor de rest: heel erg hard genieten!