Leestip! Narcisme in relaties

Leestip! Narcisme in relaties

29/01/2020

Waar kun je een narcist aan herkennen? Welke gevolgen heeft dit gedrag voor de relatie? Welke rol speel je zelf als partner bij het in stand houden van dit gedrag? En wat kun je doen om je uit je lastige positie te bevrijden?

Dit boek gaat over jou als (ex-)partner van een narcist.

Het schetst het proces dat veel partners van een narcist in hun relatie doormaken. Narcisme in relaties doet een poging om te beschrijven wat er in jou omging: wat je dacht en wat je voelde. Het schetst een analyse van wat er zich kan afspelen in de relatie met de narcist, van het prille begin – de hevige verliefdheid – tot het bittere einde: de moeizame losmaking en hopelijk de acceptatie van wat geweest is.

Dit is het eerste boek waarbij er aandacht is voor de partners van de narcisten! Het vormt een overzicht van de zeven fasen die een relatie met een narcist doorloopt. Narcisme in relaties is gebaseerd op zowel wetenschappelijke informatie als interviews met (ex-)partners.

Over de auteurs

Daan Wienke is sociaal-en organisatie-psycholoog en is gepromoveerd op onderzoek in de jeugdzorg. Alice Vlottens is psycholoog en relatie-therapeute. Daarnaast ondersteunt zij organisaties bij het verbeteren van werkcultuur.

“Hij leeft alleen maar voor zichzelf, bewondert zichzelf op alle fronten. Ik voelde mij alleen en niet gezien. Door zijn liegen en manipuleren ben ik mezelf kwijtgeraakt… Ik ben mijzelf vergeten.” (ex-partner, na 31 jaar huwelijk)

Klik hier door naar het boek.