Kruidige appeltaart voor de hele familie

Kruidige appeltaart voor de hele familie

25/10/2019

Ja, de blozende appels liggen volop in de winkelrekken en in de herfstkraampjes op de markten. Breng er wat extra mee voor deze zalige appeltaart.

 

Dit zwier je op je keukentafel voor een taart voor 6 à 8 personen

Voor het deeg: 1 rol bladerdeeg

Voor de vulling: 5 appelen - 25g patisseriebloem - 100g kristalsuiker - 1 kl kaneel - ½ kl nootmuskaat - ½ kl gemalen kruidnagel - ½ kl gemalen kardemom - 1 snufje zeezout - 3 el citroensap - 1 ei - 60g gesmolten boter - 1 el amandelpoeder

Voor de afwerking: 75 g amandelen - ½ el poedersuiker

En voor de vorm: een gekartelde taartvorm van diam. 24 cm.

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 180* C.
  • Meng de bloem met de suiker en voeg de specerijen en een snufje zout toe.
  • Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in dikke plakken. Besprenkel met citroensap.
  • Roer de appelen door de bloem. Zorg dat ze goed bedekt zijn.
  • Klop het ei los in een kommetje en voeg de gesmolten boter toe. Meng door het deeg.
  • Leg het bladerdeeg in de vorm. Verwijder het overtollige deeg.
  • Strooi het amandelpoeder over de bodem.
  • Schik 2 lagen appelringen in de vorm. Verdeel de rest van het beslag over de appelen. Bak de taart 35 tot 40 minuten en laat op een rooster afkoelen.
  • Hak de amandelen grof en strooi ze over de taart.
  • Werk af met poedersuiker.

Tip: verwarm 2 el abrikozenconfituur en strijk over de taart voor meer glans. Smakelijk!

Heerlijk herfstreceptje uit 'Alles uit de oven - Libelle'