Dit zijn de mooiste geschenkboeken voor onder de kerstboom

Dit zijn de mooiste geschenkboeken voor onder de kerstboom

06/12/2019

Jazeker, de feestdagen komen met rasse schreden dichterbij. Voel je de pakjesstress al wat kriebelen? Dan heb je zeker baat bij onze boekentips. Voor iedereen die een onvergetelijk pakje verdient.

 

Spannende boekengeschenkjes voor de (klein)kinderen

De waanzinnige boomhut 

Heb jij een geschenkje te kiezen voor een jong lezertje? Doe dan maar 'De waanzinnige boomhut'! Dit heerlijk vlot lezend verhaal sleept jongens én meisjes mee in een fantastisch verhaal. Benieuwd? Je mag het ook lezen. :-) Vergeet niet mooi terug in te pakken!

Ontzettend irritant

Grappige tekeningen, toffe verhalen: 'Ontzettend irritant' is dé ideale combinatie voor die jongens en meisjes die lange verhalen net niet je dat vinden. Wedden dat je de gelukkige ontvanger straks - mét boek - grinnikend op de sofa ziet cocoonen?

 

 

Verrassende lectuur voor de mannen

Eddy Merckx

Een wielerfanaat in je midden? Kies dan het jubileum-boek van dé kannibaal 'Eddy Merckx'. Het nooit eerder gepubliceerd foto-materiaal maakt dit geschenk super-tof. Voor uren kijk- en leesplezier op koude winterdagen (en na die mountainbike-rit van de die-hards).

Atlas van WOII

De tijdlijnen en geïllustreerde landkaarten in dit boek brengen de oorlog in beeld. De 'Atlas van WO II'  is dus véél mer dan een atlas en brengt militaire geografie op een heel duidelijke én goed verteerbare manier voor iedereen die interesse heeft in dit stuk van ons verleden. Mét archieffoto's én getuigenissen die het werk nog interessanter maken voor in zijn bibliotheek.

Hoera! De democratie is niet perfect

De actualiteit (de malaise rond de regeringsvorming, de Brexit, ...) is het bewijs: de democratie heeft zijn fouten. In 'Hoera! De democratie is niet perfect' gaat Joël de Ceulaer dieper in op het systeem en besluit overtuigend: 'Leve de democratie!' 

Steven King (Het Instituut) 

Dit is de nieuwste kanjer van de grootmeester van de fantasy, Stephen King. Need we say more? Geef 'Het instituut' aan elke liefhebber van het genre en je scoort beter dan wie ook. 

Voor je mama, zus, vriendinnen (of voor jezelf!)

Nog eenvoudiger 2

Cadeautje voor een foodie? De nieuwste van Pascale Naessens 'Nog eenvoudiger 2'  is een heel mooi gift-boek. Door de mooie foto's én lekker gerechten die in korte tijd op tafel getoverd worden, is dit een boek dat (bijna) dagelijks ter hand zal worden genomen. 

Het Seksboek

Mogen we heel even feministisch zijn? Ja? Ok, dan is 'Het Seksboek' van seksuologe Goedele Liekens hét mooiste geschenk voor de vrouwen die je graag ziet. Want over intimiteit, seksualiteit, het lichaam en de liefde weet een vrouw nooit te veel. 

Donna Hay Kerst

Van seks krijg je honger (haha), dus op naar een volgend kookboek: 'Donna Hay - Kerst'. Vergeet bij Donna Hay zeker je dieet. Dit boek is een geschikt geschenk voor elke levensgenietster onder je vriendinnen. Of kies het voor jezelf en ontdek de allerheerlijkste én allerkerstigste feestgerechten om zelf klaar te maken. 

Koud Bloed

De thriller-fanaten onder je vriendinnen kan je zonder twijfel plezieren met de nieuwste van Robert Bryndza. In 'Koud bloed' gaat inspecteur Erika Foster mét gevaar voor eigen leven op jacht naar de dader van een reeks gruwelijke moorden. Neem het je vriendin niet kwalijk als ze straks enkele avonden niet bereikbaar is 'wegens té goed boek'.