5 zomeractiviteiten met je kleinkind

5 zomeractiviteiten met je kleinkind

01/08/2019

Natuurlijk weet jij van aanpakken én heeft je kleinkind al lang duidelijk gemaakt waar het van houdt. Toch zijn deze 5 leuke tips voor de zonnige én iets druilerige dagen tijdens de lange zomervakantie het proberen waard.

 

1. Voor de echt warme dagen

Water: dat is nu hét geheime wapen om zelfs het lastigste kleinkind te plezieren. Ga op uitstap naar de zee waar je schelpjes zoekt, pootje baadt of zwemt. Of neem de tuinslang en geef de kleinsten een verfrissende douche. Waterballonnen doorprikken? Héééél leuk! Een emmer of teiltje water kan trouwens al heel veel plezier brengen. Ben je vooral waakzaam rond het water? Goed zo! Veiligheid primeert.

2. Voor de groene vingertjes

Heel leuk is meehelpen in de moestuin, als je die hebt. Bessen plukken of bloemenruikertjes maken, misschien kan het zelfs in de buurt in een zelfpluktuin? O, en straks jam maken van de bessen? Leuk!!

3. Voor de avontuurlijke zielen

Ga eens op bezoek in een burcht. Verhalen over ridders en jonkvrouwen laten de net-iets-minder-kleintjes wegdromen. Misschien is er zelfs een zoektocht voorzien? Ben je echt ondernemend? Maak zelf een zoektocht doorheen je dorp of stad. Wie weet, misschien leer je zelf heel wat bij?

4. Voor de creatievelingen

De allerkleinsten houden sowieso van kliederen. De oudsten kunnen al een grotere uitdaging aan. Doorblader samen een kunstboek en laat hen zelf een echte Van Gogh of Brueghel schilderen. Bij mooi weer: zet ze buiten op het terras. Een slimme oma kan intussen ietwat recupereren. Ook belangrijk, toch?

5. Voor de miezerige dagen

Een interactief museumbezoek of een filmpje meepikken, die had je al op je lijstje gezet. Zelf een poppenkast knutselen om voorstellingen te geven, is een mooi alternatief. Je maakt de poppenkast heel erg mooi en sjiek of je gebruikt een grote kartonnen verhuisdoos waar je gordijntjes in maakt. Even prettig voor de kinderen!
Of, misschien maak je samen een terrarium? Neem dan hier even een kijkje voor een stap voor stap werkwijze.

Ben jij een piepjonge oma of een oma in spe? De leuke weetjes en raad in Ik word oma helpen je nog meer genieten.