Verrassende bronnen van calcium

Verrassende bronnen van calcium

11/08/2018

Calcium is één van de onontbeerlijke elementen voor de goede werking van ons lichaam. Zuivel, en dat weten de meesten, is één bron van calcium. Maar ook uit andere voeding haalt je lichaam deze onontbeerlijke stof.

Waarom je op zoek zou gaan naar andere bronnen?

Een gevarieerde voeding is dé bron voor alle nodige voedingsstoffen. Lactose-intolerantie of overtuiging zijn soms aanleiding om zuivel te schrappen in het dieet. Hoe meer je dus weet waar je calcium - onontbeerlijk voor sterke botten - vindt, des te beter.

9 alternatieve calcium-leveranciers

  1. Plantaardige melk ( 200-300 mg calcium/250ml)
  2. Boerenkool (150 mg/100g)
  3. Chiazaad (631 mg/100g)
  4. Broccoli (47 mg/100g)
  5. Gedroogde abrikozen (55 mg/100g)
  6. Gedroogde vijgen (70 mg/100g)
  7. Amandelnoten (55 mg/100g)
  8. Paranoten (160 mg/100g)
  9. Tofoe (350mg/100g)
 

Heb je vragen rond voeding, dan kan je altijd terecht bij een diëtist of arts.

In ‘The green food bible’ verzamelden Laura en Mylena nuttige info over plantaardig eten én is een hoofdstuk gewijd aan calcium. Zij opteren voor een zuivelvrij dieet.