Ontbijttoppers met fruit

Ontbijttoppers met fruit

04/06/2018

Geen zin in je standaard boterham met kaas als ontbijt? Of op zoek naar andere combinaties voor bij je yoghurt? Met een van deze recepten neem je een heerlijke start van de dag!

 

Verloren brood met fruit

Ingrediënten voor 4 personen

1 jonagold appel

1 conference peer

1 theelepel kaneelpoeder

100 g blauwe bessen

3 bio-eieren

450 ml melk

40 g boter

4 dikke sneden brood

 

Bereiding

Snijd appel en peer in blokjes. Bestrooi met kaneelpoeder en meng met de blauwe bessen. Bak kort aan op een hoog vuur. Meng eieren en melk en klop goed door elkaar. Laat de boter ondertussen warm worden in een pan op een matig vuur. Haal de dikke sneden brood door het eimengsel en bak direct aan in de pan. Serveer met het fruitmengsel.

 

Geitenyoghurt met gebakken druiven

Ingrediënten voor 6 personen

6 eetlepels geitenyoghurt met boomgaardvruchten

6 eetlepels mascarpone

1 kleine tros blauwe druiven

3 sneetjes peperkoek

olijfolie

3 handenvol pistachenoten

honing

 

Bereiding

Meng de yoghurt met de mascarpone. Bak de druiven aan in een beetje olijfolie. Snijd de peperkoek in blokjes en bak aan. Doe yoghurt in een kom, en werk af met peperkoek, druiven, pistachenoten en honing.

Meer recepten vind je in 'Vers van 't veld'. Smakelijk!

 

Toast geitenkaas met bieslook

Ingrediënten voor 6 personen

350 gr verse geitenkaas met bieslook

24 kwetsen (harde blauwe pruimen)

3 verse vijgen

zwarte peper

6 dikke sneden bruin brood

 

Bereiding

Halveer en ontpit de kwetsen. Snijd de vijgen in dunne plakjes. Smeer de geitenkaas op de boterham, garneer met kwetsen en vijgen. Werk af met zwarte peper.