De effecten van pure voeding op je lichaam

De effecten van pure voeding op je lichaam

03/03/2018

Katia is 46 en getrouwd met Kris. Samen hebben ze een dochter van 21 en een zoon van 18, die nog thuis wonen. Katia is halftijds huismoeder en dat beklemtoont ze graag. Dit is haar verhaal over eten.

 

Ik had last van vermoeidheid en toch sliep ik voldoende. Ik ga meestal om 22-22.30 uur slapen en sta om 6.30 uur op. Toch kon ik nooit uit mijn bed. Als ik ’s ochtends in mijn auto zat, had ik het gevoel dat ik zwaar uitgeweest was. Ik had ook regelmatig een eczeemvlek op mijn gezicht. Die kwam en die ging. Ik vond dat best vervelend, want ik ben wel met mijn uiterlijk bezig.

Ik heb ooit eens aan mijn toenmalige huisarts gevraagd of er een verband kon zijn met voeding, maar dat is een no-nonsenseman en hij lachte ermee. Ik gebruikte een dagcrème voor baby’s, dus daar kon het moeilijk aan liggen en zo kwam ik bij voeding terecht.

 

“Wat was ik euforisch na vier weken! mijn vermoeidheid en opgeblazen gevoel waren weg!”

Na drie weken stond ik te wenen in de keuken en een week later is het keerpunt gekomen. Ik was euforisch, want mijn eczeemvlek was weg. Ik stond op en ik voelde mij totaal niet meer moe. Ik had precies mijn evenwicht gevonden. Ook dat opgeblazen gevoel was er niet meer. Er waren drie dingen waarvoor ik het gedaan had en na een maand had ik al resultaat. Dat is toch wonderbaarlijk.

 

“Ik denk dat mijn smaak veel puurder geworden is. Ik ben verder ook al twee jaar niet meer ziek geweest.”

 

Gaandeweg ben ik echt gaan beseffen wat voeding met een mens doet en hoe belangrijk dat is. Ik heb een spreuk opgehangen: “Gezonden willen van alles, zieken slechts één ding” en zo is dat. Op het moment dat iemand echt ziek wordt, gaat die pas stilstaan bij de oorzaak en dan is het te laat om gezond te gaan eten. Wij doen het nu al. Eigenlijk is het jammer dat ik dit 21 jaar geleden niet ontdekt heb.

 

Lees meer getuigenissen van vrouwen (en mannen) die de pure keuken van Pascale Naessens ontdekten in ‘Openhartig over eten’.