Als je water even beu bent: 3 alternatieven

Als je water even beu bent: 3 alternatieven

05/08/2018

Gehydrateerd blijven tijdens de heetste dagen van het jaar is niet voor iedereen even makkelijk. Drink jij niet vlotjes anderhalve liter vocht? Deze gezonde alternatieven voor zuiver water geven je een duwtje in de rug.

Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Door zweten, plassen en ademhalen: zomer en winter verliezen we elke dag opnieuw heel wat vocht. Hoe warmer het is, des te meer water er uit ons lichaam verdwijnt. Belangrijk is om dat verlies terug aan te vullen. Voor onze nieren, darmen en huid. Voor onze gewrichten, ons gewicht en onze blaas.

Overtuigd? Voorzie altijd en overal een flesje of bidonnetje water. Ben je aan iets anders toe? Kies dan één van deze alternatieven.

 

1. Vitaminewater

Vitaminewater is ideaal om een extra smaakje te creëren en niet naar frisdrank te moeten grijpen. Voeg gewoon de ingrediënten toe aan het water en bewaar koel.

Dit duikel je op uit je koelkast.

Met komkommer en munt:
6 koppen water of gekoelde thee - ½ kleine komkommer in schijfjes - 1 limoen in schijfjes - 1 handvol verse munt

Met citroen en basilicum:
6 koppen water of gekoelde thee - ½ citroen - 1 handvol basilicum - 1 handvol blauwe bessen

Tip: vervang het water eens door koude thee.

Dit receptje hebben we van Julie Van Den Kerckhove, auteur van ‘Het Keto-plan’.

2. Coco Loco

Je waant je even op Hawaï met deze super lekkere verfrissing.

Trek je hoela-rokje aan een huppel naar de keuken voor:
500 ml kokoswater - 8 à 10 ijsblokjes - 125 ml kokosmelk - 300g fijngesneden ananas - 1 el wit chiazaad - enkele muntblaadjes

Giet alles heupwiegend in een blender, mix én serveer.

Héél verfrissend!

De Coco Loco proefden we na een kijkje in ‘Basics to brilliance’ van Donna Hay

 

3. Komkommergazpacho

Komkommer bestaat vooral uit water. Dit koud soepje is dus een geweldige bron om extra vocht binnen te krijgen als je niet zo erg van water houdt.

Zoek bij elkaar:
1 komkommer - 1 avocado - 1 citroen - een takje verse munt, basilicum en bieslook - p&z - radijsjes - prei- of sojascheutjes én optioneel: eetbare bloemen

Doe ⅔ van de komkommer, de avocado, het sap van de citroen en alle kruiden in een blender en mix. Voeg water toe tot de gewenste dikte. Schenk in een kommetje en dresseer met enkele schijfjes komkommer en radijs, bloemetjes en scheutjes. Werk af met een draai van de pepermolen en wat grof zout.

Verslaat dorst én de kleine honger.

Een idee uit ‘The green food bible’.