5 x sterker doorheen de menopauze

5 x sterker doorheen de menopauze

22/10/2019

Er wordt soms wat lacherig over gesproken: de menopauze. Terwijl het gewoon een natuurlijk proces is waar elke vrouw (die een jaartje meer op de teller mag hebben) doorheen moet. Onze tips zijn voor jullie, dames!

 

1. Zoek de natuur op

Met andere woorden: kom buiten. Het helpt je stress en moodswings op te vangen. De donkere gevoelens die nu en dan de kop opsteken? Laat ze meevoeren door de eerstvolgende bries.

2. Blijf bewegen

Of start ermee. Je immuunsysteem krijgt een boost. En… het helpt tegen wat Martine Prenen in ‘Menopower’ heel mooi PHPD noemt. PHPD? Jawel, pijntje hier, pijntje daar. Herkenbaar?

3. Eet gezond (met veel kruiden)

Je lichaam krijgt het hard te verduren, dus zorg er nu extra goed voor. Noteer eens een weekje wat je allemaal opsmikkelt. Je zal er versteld van staan wat je eigenlijk niet had hoeven eten. Kies voor gezond én pimp met kruiden. Knoflook en peterselie zijn nu extra goed voor je. En plant een bosje salie in je tuin. Het is een wondermiddeltje tegen opvliegers.

4. Optimaliseer je sexuele energie

Of: heb meer sex. Neen, we willen het niet goor. Maar, hé, je bent en blijft een mooie vrouw. En je lichaam is niet meer en niet minder dan je eigen hoogstpersoonlijke tempel. En daar hoort een happy sexualiteit bij. Zonder verplichtingen, op jouw tempo en op de manier die jij leuk vindt.

5. Neem de kokosolie mee naar de slaapkamer

Je wist het al: kokosolie is gezond. Wist je dat je het prima kan gebruiken als glijmiddel nu de menopauze voor drogere slijmvliezen zorgt? Wij vonden het niet uit, Martine Prenen tipt het in 'Menopower'.