4 drogredenen om niet te joggen doorprikt

4 drogredenen om niet te joggen doorprikt

30/11/2018

Zelfs in de koude wintermaanden zie je je buren hun warme sportjack, muts én loopschoenen aantrekken. Veel kans dat je het ook overwogen hebt: joggen. Waarom niet?

1. Ik ben net wat te zwaar

Denk je echt dat alle joggers superatleten zijn? Dat klopt helemaal niet. Zweeft je gewicht net boven je ideale BMI? Dan kan je net door het lopen je metabolisme opkrikken. Resultaat? Je valt af.

2. Ik kan dat echt niet

Oke, je hebt nog altijd nachtmerries van die verplichte loopsessies op school. Vergeet die akelige herinneringen. Lopen is fun, als je je eigen loopvermogen ontdekt. Want, dat is net het goede nieuws: we zijn ‘geboren om te lopen’. Maar elk heeft zijn eigen aanleg. Niks forceren én genieten, is de boodschap.

3. Mijn ‘oude’ ledematen zien dat niet meer zitten

Te oud om te lopen? No way! Joggen is één van de meest eenvoudige manieren van bewegen, aldus personal trainer John Rooms. Je doelstellingen aanpassen aan wat minder goed gaat is van alle leeftijden. Kies eventueel voor ‘slow running’. Net zo goed voor hart, longen en bloedsomloop.

4. Lopen is afzien

Afzien gelijkstellen met presteren is hier de boosdoener. Pijn lijden hoeft niet persé. Integendeel, overbelasting brengt al te vaak blessures met zich mee. Schenk bvb meer aandacht aan een optimale loopbeweging en souplesse. En geniet van de recuperatie.

Meer weten over optimale loophouding en vermijden van blessures? Trainer John Rooms bundelt nog veel meer tips om je ideale loophouding te ontdekken in ‘Blessurevrij lopen.’