3 x origineel met pompoen

3 x origineel met pompoen

08/12/2018

Heerlijk, pompoensoep! Maar deze keer gaan we voor lekker én verrassend.

 

Pumpkin bowl van Rens bij het ontbijt

Als dit geen topper is. De eigentijdse bowl van Rens Kroes mét klassieke pompoen smaakt niet alleen verrassend lekker. Hij is ook bijzonder voedzaam.

Ingrediënten per persoon

150 g geroosterde butternut (Leg stukken pompoen in een schaal met olijfolie en rooster ong 45 min op 180° in de oven) -  1 el notenpasta naar keuze -  1 bevroren banaan -  3 el yoghurt -  ¼ tl vanillepoeder - granola - blauwe bessen - blender

Aan de slag

- Mix alles (behalve de yoghurt en vanillepoeder) in de blender tot een romig geheel.
- Schenk het mengsel in een bowl. Voeg de yoghurt toe en strooi granola en bessen als topping over je ontbijt.

Smakelijk!

Zoete pompoenmuffins bij de koffie

Deze tongstrelende gebakjes van The Breakfastclub kunnen perfect als ontbijt of je neemt ze mee als lunch of vieruurtje.

Ingrediënten voor 12 muffins

250 g pompoen  - 250g (volkoren)tarwebloem - 3 el kokosolie - 150g (ahorn)siroop - 2 eieren - 50 ml melk - 1,5 tl bakpoeder - 1 tl koekjeskruiden

Aan de slag

- Verwarm de oven op 180°.
- Schil en snijd de pompoen in blokjes van 2 x 2 cm. Gaar ze in de magnetron in een tiental minuten (afh. van de oven).
Prak tot puree.
- Smelt de kokosolie en doe samen met siroop, eieren en melk in een grote kom. Roer goed door.
- Voeg de pompoenpuree toe en roer opnieuw.
- Voeg tarwebloem toe, samen met bakpoeder en koekjeskruiden.
Roer tot een egaal mengsel.
- Verdeel over 12 muffinvormpjes. Bak ongeveer 20 à 22 min.
Laat afkoelen voor je serveert!

Voedzame butternutlasagne van Claudia Van Avermaet

Wist je dat deze warme schotel ook gaar broer Greg kan bekoren? Dus, meteen aan de slag voor een healthy gerecht dat je ook vooraf kan klaarmaken.

Ingrediënten

1 butternutpompoen - scheut amandelmelk - 1 teentje knoflook - p&z - 2 lente-uitjes -handvol spinazie - handvol basilicum - 300g ricotta - 3 courgettes - gerapste parmezaan

Aan de slag

- Rooster de butternut vooraf (zie boven).
- Doe de geroosterde pompoen in een blender samen met de melk en knoflook en kruid goed af met peper en zout.
- Snijd lente-uitjes, spinazie en basilicum fijn en meng met de ricotta. Kruid opnieuw goed af met peper en zout.
- Snijd de courgette in lange plakken.
Plaats een laag courgette in een ovenschaal. Overgiet met olijfolie.
Smeer butternutpasta over de laag. Bedek met ricottamengsel. Herhaal.
Eindig met courgette en butternutpasta. - Bestrooi met geraspte parmezaan.
Gaar 25 à 30 min in de oven.

Smakelijk!