2x heerlijk Italiaans, maar dan anders

2x heerlijk Italiaans, maar dan anders

06/04/2018

Iedereen vindt de Italiaanse keuken lekker, toch? Deze twee gerechten zijn niet helemaal klassiek, maar wel heerlijk licht en bovendien vegetarisch! Hiermee scoor je gegarandeerd. De recepten komen uit 'De Flexikok 2' van Veerle De Brabanter. 

 

Pasta met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten: 400 g pasta naar keuze - olijfolie - 1 rode ui - 100 g zongedroogde tomaatjes - 250 g champignons – sojaroom - 700 g spinazie

Verse kruiden: 1 teentje knoflook - handvol dille

Droge kruiden: paprikapoeder - peper en zout

Breng gezouten water aan de kook, kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Neem een grote wokpan of pan, verhit de olijfolie. Snijd de rode ui en knoflook fijn en fruit in de olie. Zet het vuur wat zachter, snijd de tomaatjes in tweeën en voeg ze toe aan de ui. Roer even om.

Snijd de champignons in fijne plakjes en voeg ze toe aan de ui en de tomaatjes. Voeg een scheutje sojaroom toe. Was de spinazie, laat uitlekken en voeg toe in de pan. Kruid met de fijngesneden dille, het paprikapoeder, peper en zout.

Voeg nog een scheutje sojaroom toe en laat alles wat sudderen. Proef en kruid eventueel nog bij. Giet de pasta af, laat even uitlekken en voeg toe aan de groentjes. Voeg indien nodig het laatste beetje van de room toe en meng alles goed.

 

Bladerdeegpizza

Ingrediënten: vers bladerdeeg (1 vel) - 1 tomaat - 1 avocado - 250 g ricotta - 1 gele paprika - 1 rode paprika - 2 sjalotten - handvol rucola

Verse kruiden: basilicum

Droge kruiden: peper en zout – paprikapoeder - oregano

Haal het bladerdeeg 20 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg open op je bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Snijd de tomaat, de avocado en basilicum fijn en meng onder de ricotta. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Bestrijk het bladerdeeg met dit mengsel.

Snijd de paprika’s en de sjalotten in fijne ringen. Verdeel die over de pizza en strooi er wat oregano overheen. Plaats de pizza ongeveer 30 minuten in de oven. Klaar? Werk af met de rucola.

Deegtip: Neem een vork en prik veel gaatjes in het vel deeg. Blijf met de vorkpunten weg van de rand van het bladerdeeg. Zo krijg je een luchtige, krokante opstaande pizzarand en een vlakke maar toch krokante bodem.

 

Zin in meer heerlijke recepten?

Steeds meer mensen hebben nood aan een aangepaste en gevarieerde voeding. Voor de kok van dienst is het steeds meer een uitdaging om een maaltijd op tafel te zetten waar iedereen van geniet.

Veerle De Brabanter gaat die uitdaging aan en zet in De Flexikok² zomerse schotels op tafel die flexibel aan te passen zijn aan allerlei smaken en voorkeuren.