2 x sprankelend fris met watermeloen

2 x sprankelend fris met watermeloen

07/07/2018

Super verfissend én dorstlessend. Zo kan je watermeloen best omschrijven. De vrucht is dus ideaal om op zomerse dagen mee aan de slag te gaan.

Wow! Watermeloenlimonade!

 

Wil je samen met je (klein)kinderen aan de slag gaan op een warme vakantiedag?  Dit zonnig receptje als alternatief voor zoete gesuikerde drankjes door Donna Hay maak je in een handomdraai. Het is mooi, makkelijk én lekker! (Het is ook een aanrader voor de BOB in jullie gezelschap).

 

Benodigdheden (voor 4 personen)

500g watermeloen ontpit en in blokjes (of iets meer)
3 koppen ijsblokjes (ong 750ml)
1 l kokoswater
2 el citroensap
citroen
verse munt

 

Doe de meloen in een blender en pureer tot een gladde massa. Schenk door een zeef in een grote maatbeker. Bedoeling is dat je ongeveer 500 ml sap hebt. Voeg het ijs toe nét voor je serveert. Giet kokoswater en citroensap bij. Roer met een houten lepel. Voeg in een glas wat citroenschijfjes en verse munt. Giet de limonade erover.

Meer lekkere gezonde basics die je samen met de kids kan klaarmaken? Basics to Brilliance van Donna Hay is een echt vakantie-doe-boek. Voor groot én klein.

Sprankelende watermeloen margarita

 

Vriendinnen imponeren op een hete zomerdag doe je zo: laat ze plaatsnemen in een cosy zetel in de schaduw en serveer deze verrukkelijke verfrissing met prosecco. Coctailkenner Amy Zavatto schudde deze uit haar mouw. Tip: serveer in een preppy coctailglas.

 

Benodigdheden (per drankje)

90 ml watermeloenpuree
30 ml tequila (silver)
15 ml triple sec
22 ml versgeperst limoensap
15 ml siroop
60 ml prosecco
3 bevoren blokjes watermeloen (versiering)
verse munt

 

Doe watermeloenpuree, tequila, triple sec, limoensap én siroop in een shaker. Vul bij met (crushed) ijs. Schud. Schenk door ‘n zeefje  in een mooi glas. Vul aan met de prosecco. Garneer met verse munttakjes én de bevroren meloen op een prikker. Proost!

Meer met prosecco in Prosecco made me do it.