Tajine van mosselen - Puur & Lichter

Tajine van mosselen - Puur & Lichter

17/08/2018

Vrijdag - visdag. En nu het volop mosselseizoen is, trakteren we je op een verrukkelijk recept. Deze tajine is gezond, licht, makkelijk én vlug klaar!

Dit heb je klaarliggen voor 2 personen:

1,5 kg mosselen - 5 tomaten - 1 ui - 3 teentjes knoflook - 1 el geconcentreerde tomatenpuree - 40 g verse kruiden (platte peterselie, voor de liefhebbers koriander) - sap van ½ citroen - 1 kl gemalen komijn - 1 kl paprikapoeder

Aan de slag

Snijd de tomaten in kwartjes, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper knoflook en ui.

Stoof knoflook en ui in de tajine in een goede scheut olijfolie. Voeg komijn en paprikapoeder toe. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat meestoven.

Giet de mosselen erbij en daarbovenop de tomatenblokjes. Zet het deksel op de tajine en laat ongeveer 15 min koken.

Schud af en toe de mosselen op zodat de zeevruchten opengaan en de saus over alle mosselen verdeeld wordt. Serveer in een voorverwarmde schaal en werk af met de fijngesnipperde peterselie en het citroensap.

Smakelijk!

Dit pure recept vind je in 'Puur & Lichter' van Pascale Naessens en William Cortvriendt.

Meer over het boek.