Op naar een nieuwe job? Tips voor uw cv!

Op naar een nieuwe job? Tips voor uw cv!

15/02/2019

Of je nu 25, 45 of 50+ bent, solliciteren voor die nieuwe baan doe je nog steeds mét een motivatie en een cv. Tijd voor enkele toptips

Tip 1: Motivatie ok? Focus op je cv!

Zorg voor een motivatie die staat als een huis. Solliciteer je naar een job in de creatieve sector? Dan kies je ongetwijfeld al voor een videoboodschap. Tijd om je social mediaskills te versterken.

Sterk onderbouwd, professioneel én opvallend: 3 eigenschappen die hier sowieso onontbeerlijk zijn. Maar focus vooral op uw cv. Want, aldus HR-specialist Karel Lamote in 'Gorilla’s op de werkvloer', in de praktijk worden motivatiebrieven amper gelezen.

Tip 2: Verkoop je als Miss Safe!

M.a.w. bedrijven én selectiekantoren kiezen voor de meest veilige kandidaat. De kandidaat dus die past in de functie én die lang zal blijven. Leg dus de nadruk op je langere opdrachten én op die gelijkaardige ervaring.

Tip 3: Vermeld de koning als werkgever!

Pas op! Niet liegen! Want dat is nefast. Maar die bekende werkgever die een (koninklijk) belletje doet rinkelen? Dat is wat ze op HR zullen scannen op je cv. 

P.S. Kies je voor een nieuwe wending in je carrière? Dan heb je niet zoveel aan tip 2.
HR-specialist Karel Lamote raadt in dat geval aan niet op de klassieke manier te solliciteren. Netwerken: daar ligt de clue!