Meer zelfvertrouwen in je job

Meer zelfvertrouwen in je job

02/07/2018

Slaat de twijfel over jouw kunnen even toe? Geen paniek: iedereen gaat vroeg of laat eens door die fase.

Iedereen twijfelt dus wel eens. En de één wat vaker dan de ander. Hangt af van zoveel factoren. Stress, vermoeidheid of misschien jouw hooggevoeligheid. Met deze kleine ingrepen, krijg je meer vat op jouw zelfverzekerdheid.

 

1. Sta eerst en vooral eens stil bij wat jouw kwaliteiten zijn.

Vraag jezelf eens af wat je echt graag doet. Wat gaat voor jou net iets makkelijker? En… vraag eens rond. Vrienden, collega’s of leidinggevenden: die mensen rondom jou kunnen je heel goed inschatten waar jij in uitblinkt.

2. Hou vast.

Heb je één en ander vernomen? Het is zeker dat die ene supervisor ziet dat je super georganiseerd bent, jouw collega’s weten dat ze altijd op jou kunnen vertrouwen of dat je secretaresse weet dat je elke keer weer een glimlach op het gezicht van de klanten weet te toveren. Eens je bevestiging krijgt van buitenaf, is het zeker. Houd die waarden vast én weet dat dit jouw sterktes zijn.

3. Ga op zoek naar die verborgen talenten.

Als kers op de taart ga je op zoek naar jouw verborgen talenten. Misschien spreek jij wel heel erg goed voor groepen, maar doe je het nooit. Die kleine pareltjes van tekstjes die diep in je lade wegzitten? Misschien kunnen die wel in de bedrijfsbrochure? Gewoon: weet dat jouw aanleg én talenten je uniek maken. En: durf ermee naar buiten te komen.

Neem even afstand en bekijk het pallet aan kwaliteiten die de revue zijn gepasseerd. Maak een lijstje. Elk puntje is een boost voor jouw zelfvertrouwen.

 

PS Gooi je lijstje niet weg. Gaat het even minder: je hebt het zwart op wit. You rock!
 

Meer lees je in dit boek.