Leestip - Een miljoen minuten

Leestip - Een miljoen minuten

10/04/2018

Dit is het verhaal van een meisje die haar vader inspireerde om voor de echt belangrijke dingen in het leven te kiezen. Is een miljoen minuten doorbrengen met je gezin meer waard dan een succesvolle carrière?

"Tien minuten?! Tien minuten voor drie verhaaltjes? Je bent een beetje in de war," kraaide Nina's stem ergens vanuit de berg kussens. Er kwamen twee armen uit naar boven en die trokken aan mijn nek. "O, papa, ik wou dat we een miljoen minuten hadden. Alleen maar voor hele leuke dingen, snap je?" Nina drukte mijn wangen samen, zodat ik eruit moet hebben gezien als zo'n poetsvisje tegen het glas van een aquarium. "Een miljoen minuten. Morgen vertel je me een verhaaltje van een miljoen minuten, hè? Dan kun je vandaag nog je stress kwijt. Goed?

 

Dit zet Wolf Küper aan het denken: is een miljoen minuten met je gezin doorbrengen niet veel meer waard dan een succesvolle internationale carrière en alle bijbehorende status, erkenning en geld?

Ze besluiten met het gezin twee jaar (oftewel een miljoen minuten) op wereldreis te gaan. Het reisgezelschap bestaat uit zijn vrouw Vera, hun dochter Nina – officieel gehandicapt maar naar eigen zeggen ‘van een andere planeet’ – en baby ‘Meneer Simon’.

Een miljoen minuten is een hartverwarmende en heerlijke liefdesverklaring aan alles in het leven wat anders loopt dan je had bedacht. Het verhaal moedigt je aan om vol voor het leven te gaan, zonder garanties, maar mét optimisme.