Heerlijk opgekikkerd na je lunchpauze

Heerlijk opgekikkerd na je lunchpauze

07/08/2018

Oef! De klok springt op 12. Je trekt je lade open en haalt je broodtrommel boven. En net als je collega’s naast je eet je je lunch aan je bureau. Om tijd te winnen. Denk je…

Beweeg - buiten

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat werknemers die op tijd even weten te ontspannen veel effectiever presteren. En dus tijd winnen. Computer uit en antwoordapparaat aan, dus.

Trek - als het even kan - naar buiten. Buitenlucht verfrist. Ook je geest. En liefst ga je in het groen even wandelen.  Frisse lucht én lichaamsbeweging samen is een top-combinatie. Wie weet, misschien voelt je collega wel wat voor een dagelijkse wandeling. Of trek eens per week (samen) de loopschoenen aan.

Drink - water

O neen, geen aperitief. Of een wijntje bij het eten. Water moet je drinken. Het bekende energiedipje na de middag kan je onderscheppen door voldoende te hydrateren.

Met H2O! Niet met koffie. Hoe hard je er ook van overtuigd bent dat dat bakje troost helpt. Cafeïne zorgt voor een korte boost. Water helpt de hele middag.

Eet - gezond en licht

Kies voor een lekkere energieboost als middagmaal. De ideale lunch? Makkelijk, licht verteerbaar en gezond. Maak een salade de avond voordien in een handomdraai klaar en neem ‘m mee in een leuke jar of bowl.

 

Inspiratie nodig? Deze makkelijke Boostsalade maak je voor voor 2 personen (of voor 2 dagen)

Ingrediënten voor de salade: 140 g (rode of gewone) quinoa - 10 radijsjes - 1 komkommer - 1 mango - ½ rode ui

Ingrediënten voor de dressing: 80 ml olijfolie - 2 el honing - sap van 1 limoen

Voor de topping: 2 handjesvol rucola - gojibessen - pijnboompitten

In 10 minuten klaar!

Kook de quinoa. Snijd de ingrediënten van de salade in fijne reepjes. Hou wat mango over. Meng alles. Voeg alles voor de dressing samen en giet over de salade. Vul je jar of bowl die je morgen meeneemt met een laag boostsalade en plaats een laag quina erbovenop. Gebruik de rucola, gojibessen en pijnboompitten als topping. Eventueel houd je wat dressing apart om morgen over de salade te druppen.