Deze 3 leading ladies wil jij in je boekenkast

Deze 3 leading ladies wil jij in je boekenkast

22/10/2018

#metoo avant la lettre, vrouwenemancipatie én spiritualiteit annex neurologie overgoten met een flinke scheut humor: dat haal je in huis met deze 3 kanjers.

Baanbrekende politiek: Miet Smet

Miet Smet was staatssecretaris én minister tussen ‘85 en 1999. Tot 2004 zetelde ze in het Europees parlement. Seksueel geweld, vrouwenrechten, vluchtelingen en verkeersoverlast: dat alles stond van meet af aan op haar agenda. Inderdaad, de geschiedenis herhaalt zich.

Miet Smet: ‘Ik was een vrouw in een mannenwereld, waarin ik elke dag moest vechten voor mijn zaak. We waren helaas met weinig en dat dit veranderde, is te danken aan de wetten die ik liet maken. Ik durf gerust te zeggen dat de vrouwen die toen aan politiek deden, uitzonderlijk waren. Ze behoorden tot een sterk geslacht, die politica’s van toen.’

PS. Het werk van Miet Smet lag mee aan de basis van het pariteitsprincipe: evenveel mannen als vrouwen op de kieslijst.

 

Hoe topvrouwen hun ambities waarmaken: Assita Kanko.

Onderneemster, columniste en politica: onder één hoedje is deze brok ambitie niet te vangen. In haar boek gaat ze op zoek naar die geheimen van vrouwen die een plaats verwierven in een wereld waar nog altijd meer mannen het voor het zeggen hebben.

Met getuigenissen en doe-tips van vrouwelijke toppers uit de bedrijfswereld én de politiek.

 

Assita Kanko: ‘In dit boek vind je inspirerende verhalen met daarnaast tips om te leren van successen en mislukkingen van vrouwen die erin geslaagd zijn de top te bereiken. Omdat vrouwen overal ter wereld de plaats moeten innemen die ze nodig hebben, in plaats van af te wachten tot ze worden gekozen.’

Yuriko Koke: ‘Je leeft maar één keer, dus durf er altijd het beste van te maken en daag jezelf uit om de dingen te doen die je echt wil doen.’ (gewezen Japans minister van defensie en eerste vrouwelijke gouverneur van Tokio).

 

Wetenschappelijke én spirituele kijk op de mens - met een knipoog: Ruby Wax.

Stel: je zet een monnik, een wetenschapper én comedienne Ruby Wax bij elkaar om te gaan filosoferen over… de mens. Wat krijg je dan als resultaat? Dit verrassend én verrijkend boek waarin filosofie, wetenschap én dagelijke realiteit samenkomen tot een unieke kijk op het gedrag van de mens. Van piekeren, over het waarom van onze partnerkeuze tot verslaving.

Ruby: ‘Thubten (de monnik), geef eens een definitie van compassie.
Monnik: ‘Waarom moet ik dat doen?’
Ruby: ‘Omdat jij de deskundige bent… Het is je werk.’