De 3 voordelen van een e-mailloze dag

De 3 voordelen van een e-mailloze dag

29/11/2019

E-mail: geef toe, we kunnen echt niet meer zonder. En ja, het maakt ons werk én leven makkelijker. En sneller. Toch voelen we met ons allen soms de nood aan wat minder mailverkeer. En daarom is het goed om nu en dan eens je mailbox gesloten te houden.

Voordeel 1: even mentale rust

Je weet het wel: de hele dag door mails ontvangen én ze willen lezen vraagt energie. Laat staan als je er dan ook nog belang aan hecht de mails ineens ook te beantwoorden. Een dag niet kijken welke dringende communicatie je box binnenstroomt, laat je brein even herademen.

Voordeel 2: persoonlijk contact met je collega’s en partners

Vandaag mail je niet, maar neem je de telefoon of ga je even je collega in het kantoor verderop opzoeken. Samenzitten, praten face to face: het bevordert de teamspirit.

Voordeel 3: je productiviteit wordt beter

Tja, focussen terwijl je talloze mails binnenkrijgt is niet altijd makkelijk. Of eigenlijk onmogelijk. Kies een e-mailloze dag om kanjers van dossiers door te werken, problemen op te lossen of vervelende klussen die almaar blijven liggen aan te pakken.

Tip: maak er een gewoonte van niet meteen je mailbox te checken als je op je werk binnengestormd bent. Neuropsychiatrisch onderzoek wees uit dat je best eventjes wacht. 

Kies je ervoor om niet alleen email even te schrappen? Ga dan voor een digitale detox. De tips van Florence Peres helpen je zeker om dit goed aan te pakken.