3 tekenen dat je aan vakantie toe bent

3 tekenen dat je aan vakantie toe bent

12/12/2018

December is voor haast iedereen net wat drukker dan anders. Zijn de eindejaarsdrukte en cadeautjes-stress er voor jou te veel aan? Dan ben je misschien wel aan vakantie toe!

1. Je raakt steeds moeilijker uit bed.

Het klinkt tegenstrijdig, maar toch is het zo. Hoe groter je vermoeidheid, hoe moeilijker je soms slaapt. Spring je normaal vlot in je kamerjas en blijft je wekker nu snoozen vooraleer je uit je bed stapt? Schenk hier aandacht aan. Voldoende rust is dé belangrijkste beschermer tegen burn-out. 

2. Je verliest je focus

Mind-wandering is des mensen. Je weet wel, aangekomen op je bestemming besef je eigenlijk dat je je weinig herinnert van de weg ernaartoe. Hoe slechter en vermoeider we ons voelen, hoe minder we er ons hoofd bij hebben, aldus brein-expert Elke Geeraerts. Geen focus meer? Tijd voor rust!

3. Je bent heel emotioneel

Je weet het wel. Het is niet erg. Een fout maakt iedereen. Maar deze keer kan je het niet plaatsen. De opmerking over wat fout ging raakt je nog veel dieper. De tranen bungelen aan je oogleden. En al weet je, dit is er zooo over, je kan ze niet tegenhouden. Ok, je wist het eigenlijk al. Vakantie? Dat is wat jij nu nodig hebt!