Zo koester je je positieve gevoelens

Zo koester je je positieve gevoelens

18/05/2018

Positieve gevoelens koesteren is een kunst die je kunt oefenen, zodat je er steeds beter in wordt. Door je te focussen op die positieve gevoelens geef je negativiteit minder kans, en dat is beter voor jou en je omgeving!

1. Ga actief op zoek naar positieve gevoelens en positieve ervaringen. Zie hoe mooi de zonsopgang is, waardeer elke ‘goeiemorgen’ die je krijgt, geniet van je maaltijd...

 

2. Schakel snel weer terug naar geluk en vreugde zodra er iets moeilijks afgelopen is. Stond je een tijd in de file en kun je nu weer rijden? Laat de frustratie van het wachten van je afglijden en geniet uitbundig van het doorrijden. Is een afspraak niet doorgegaan? Geniet bewust van de tijd die je ineens hebt.

 

3. Rek je positieve ervaringen op en koester ze. Laat heerlijke momenten niet onopgemerkt voorbijgaan. Sta er bijvoorbeeld bij stil hoe fijn het nu is om met een vriendin te praten en benoem het voor jezelf.

 

4. Herinner jezelf aan iets fijns, als het voorbij is. Sla de ervaring op, als in een innerlijke schatkist. Maak de schatkist vaak open om te genieten van wat je er allemaal in hebt zitten aan positieve ervaringen en herinneringen.