Geloof jij in de kracht van kristallen?

Geloof jij in de kracht van kristallen?

08/11/2018

Miljoenen jaren oude mineralen, door de enorme druk van de aardlagen gevormd in de uniekste vormen. Dat zijn kristallen. Op zich is dat al indrukwekkend, niet?

De feiten. ‘t Is ingewikkeld.

Bijzondere gesteentes in bijzondere vormen, zo worden ze wel eens beschreven in de volksmond.
En, ja, het is een feit dat wetenschappers zich blijven verbazen over de vorm, het ontstaan en de schoonheid van deze vaste structuren waarvan de kleinste bouwsteentjes een blijkbaar geordende structuur vormen. Al zijn ze er in heel veel vormen en zie je de meest uiteenlopende kleuren.

Wist je trouwens dat de oude Grieken dachten dat kwarts (vaak kleurloos) voor eeuwig bevroren ijs was...

Is er meer? Met een kristal in de hand...

… komt men door het ganse land. Dat vindt Emma Lucy Knowles.
Emma was als kind al verzot op die speciale ‘gesteenten’. Voor haar is het zonneklaar: kristallen zijn dé ultieme natuurlijke krachtpatsers. De hele aarde én ook de mens bestaat uit energie. En is die ontregeld bij de mens, kan volgens haar - én vele andere ‘gelovigen’-  een krachtig kristal helpen. Jouw vibraties zullen opnieuw… vibreren.

Wist je trouwens dat de Romeinse keizers hun wijn dronken uit bekers van bergkristal? Zij geloofden dat gif door het kristal zou ontkracht worden.

 

Welk kristal werkt voor jou?

Ok, je mag gerust stellen: ‘geen enkel’. Jouw goed recht.

Mocht je toch geloven dat je kracht kan putten uit deze fascinerende brokstukken: dan gidst Emma je naar je favoriete steen. Hoe? Voel en kijk. En volg je intuïtie. Je kiest een kristal als een partner. En ja, soms werkt het. En soms ook niet.

Meer over kristallen in het boek van Emma Lucy Knowles.

Wist je trouwens dat wetenschappers denken dat de Vikingen kristallen gebruikten als extra kompas? Misschien tijd om jouw GPS te gaan vervangen :-)