10 tips voor 100 x meer geluk

10 tips voor 100 x meer geluk

03/07/2019

Elke dag gelukkig zijn? Tja, dat is een illusie. De onvermijdelijke ups en downs kennen we sowieso allemaal. En toch kan je nog gelukkiger worden dan nu. De basis? Lief zijn voor jezelf.

 

1. Kijk eens in de spiegel

Het leven is… een spiegel. Je haalt er zoveel meer uit als je in die spiegel kijkt en zonder aarzelen elke dag herhaalt: ‘Ik zie je graag! Ik zie je echt heel erg graag!’ Je zal zien: het helpt!

2. Kies een gedachte uit je hart

En kies gedachten die je helpen. Louise Hay, auteur van ‘Wees lief voor jezelf’ had een zware periode achter de rug. Die kenterde toen ze in haar gedachten hield dat ze mooi was en dat iedereen haar graag zag. Al geloofde ze het eerst zelf niet, ze ondervond dat hoe langer ze de idee herhaalde, ze des te mooiere momenten meemaakte.

3. Luister naar je innerlijke stem

Voelt het alsof je de controle verliest? Dat hoeft helemaal niet. Volg je innerlijke stem. Eigenlijk weet je hoe je verder moet.

4. Vergeef iedereen. Voor alles.

En gebruik de vrijgekomen energie voor jezelf. Zo simpel is het.

5. Wees dankbaar voor vandaag

Het vreemde is: hoe dankbaarder je bent, hoe meer redenen je zal zien om dankbaar te zijn. Elke dag opnieuw.

6. Zorg goed voor je lichaam

Logisch: je hebt er maar één. Vergeet wat je in een ver (of minder ver) verleden minder goed deed.

7. Creëer je toekomst nu.

Of: blijf niet stilzitten. Ben je 50 of 60? Je kan nog zoveel betekenen! Begin er gerust aan. Op jouw tempo.

8. Zeg ‘JA!’ tegen het leven

Eigenlijk komt deze raad neer op: denk positief. Denk jij dat alles goed komt, dan zal dit zo zijn. Want alles in het universum, dat bedenk jij!

9. Vergeet niet plezier te hebben

Luister eens heel even naar het innerlijke kind in jezelf. Wat deed je al altijd heel graag en ben je onderweg vergeten? Tekenen, muziek maken, een herbarium aanleggen? Doen!

10. Laat het leven van je houden

Het Leven houdt van je. En dat is een absolute en onbetwistbare waarheid. Vergeet dat nooit. Waar je ook bent, of wat er ook gebeurt.

Deze 10 tips puurden we uit ‘Wees lief voor jezelf’. Een boek voor in je handtas of op je nachttafeltje. Lieve, wijze woorden en praktische raad voor elke dag van het jaar, handig gebundeld.