Tips voor een gezonde communicatie in relaties

Tips voor een gezonde communicatie in relaties

14/06/2018

Gezin, thuis, werk, hobby’s – in het echte leven sneuvelt de romantiek vaak als eerste. Een goede communicatie is van wezenlijk belang voor een bloeiende relatie. Deze vier tips zijn goud waard!

1. Toon altijd respect

Je partner is in jouw leven een enorm belangrijk persoon en hoe je met hem of haar communiceert moet daar de weerspiegeling van zijn. Grof taalgebruik, schelden en beledigingen horen niet thuis in een gezonde relatie.

 

2. Houd geen telling bij

Wees gul. Geef royaal. Scores bijhouden en berekenen wie meer doet of minder, leidt onvermijdelijk tot wantrouwen. Als beiden beginnen aan de relatie met het voornemen om te geven en op prijs te stellen wat wordt gegeven, zal alles vanzelf gaan.

 

3. Laat elkaar vrij

Besef dat jij en je partner een individu zijn met behoefte aan privéruimte en eigen hobby’s. Elke poging om jouw partner te overheersen of te manipuleren zal die partner alleen maar wegjagen, terwijl een aanmoediging om leuke dingen te doen ook een positief effect zal hebben op jullie relatie.

 

4. Ga uit van je kracht

Vergeet de mannelijke en vrouwelijke rollen als het aankomt op huishoudelijke taken. Wat telt is wat werkt in jullie gezin, niet wat iemand anders heeft bedisseld. En als jullie je allebei het best voelen bij traditionele rollen, waarom zou je ze dan veranderen?