Spreek jij de 3 talen van seksualiteit?

Spreek jij de 3 talen van seksualiteit?

17/09/2018

Meertalig zijn heeft zijn voordelen. Ook in bed. Om op erotisch vlak duidelijker te communiceren, maak je gebruik van 3 talen. Eén voordeel: je hebt er geen woordenboek voor nodig. We weten het van een professor!

Als uiting van gevoelens is seksualiteit niet de enige, maar wel een waardevolle vorm van non-verbale communicatie binnen een relatie.

En die taal van de erotiek bestaat uit 3 afzonderlijke ‘talen’.

 

1. Het bonzen van je hart

 

 

Een hogere bloeddruk, hartslag, ademhaling: je hebt je lichaamstaal niet onder controle. Vochtig worden, erectie en orgasme: het zit allemaal onder deze noemer.

O, en probeer het ook niet te controleren. Het werkt alleen averechts.

2. Aaaah en mmmmm!

Lonken, strelen, zuchten, kreunen, kussen,... het alfabet van de gedragstaal is reuze-uitgebreid. Er staan boeken vol over geschreven over hoe het kan of moet. De gedragstaal: die kiezen jij én je partner zelf.

3. O, mon amour! Oei, toch een woordenboek?

Geen paniek. Je hoeft helemaal geen Spaans of Frans uit je hoed te toveren hier. Seksueel opwindende woorden: hoewel het hier om gesproken taal gaat, het gaat niet echt om de woorden zelf maar om de toon, het gebruik van de stem, het leggen van accenten, het fluisteren of roepen. Maar, ben jij wel te vinden voor wat ‘Français’ of ‘Svenska’? Het mag!

Psycholoog Prof. Vansteenwegen, psycholoog-psychotherapeut, won de prestigieuze seksuologieprijs Van Emde Boas-Van Ussel. Hij schreef tal van bestsellers over relaties. 'Liefde is een werkwoord' is er één van. De man weet dus duidelijk waarover hij het heeft.

PS. Gelukkig hoeven we de naam van die prijs niet op te werpen in bed ;-)