Leestip - De bucketlist van mijn hond

Leestip - De bucketlist van mijn hond

14/09/2018

Samen met haar hond Gizelle (een Engelse mastiff van 73 kg) in haar appartementje in New York stapt Lauren de volwassenheid binnen. Ze delen lief en leed: het eerste vriendje, de eerste job, de verslaving van haar mama. En dan krijgt ze te horen dat haar trouwe vriendin nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze maakt voor Gizelle dé ultieme wishlist.

"Misschien was het gek om een bucketlist voor een hond te maken. Misschien had Gizelle geen laatste wensen. Misschien was Ben & Jerry’s helemaal niet goed voor haar. Een man zei een keer boos tegen me dat het maken van een bucketlist voor een hond egoïstisch was. ‘Het gaat alleen maar om jou,’ riep hij. ‘Een bucketlist is alleen voor mensen.’ Misschien had hij gelijk. "

Dit boek graaft veel dieper dan louter de wishlist voor Gizelle. Lauren neemt je mee in haar proces van volwassen worden, met vallen en opstaan. Een boeiend verhaal over een jonge vrouw die haar eigen weg zoekt.

Dit boek over verwonderd in het leven staan, over leren en over loslaten leest als een trein en raakt je - of je het nu wil of niet.

Lauren Watt (1989) is een jonge vrouw die intussen werkt als journaliste. ‘De bucketlist van mijn hond’ is haar eerste boek. Het verscheen in in 12 landen en wordt verfilmd.