Hoe je hond jouw leven leuker maakt

Hoe je hond jouw leven leuker maakt

02/12/2019

Echte hondenliefhebbers weten het al langer: je trouwe viervoeter maakt je leven echt mooier. En, je wordt er echt gelukkiger van. Geloof je het niet? Dit doet je hond om de tegenslagen aan te pakken.

Slecht weer? Tijd om te glibberen en pletsen

Een echte hond springt de plassen in, rolt door de modder en vindt het nog leuk ook. Neen, jij hoeft zijn voorbeeld niet meteen te volgen (al mag je dat heus wel van ons). Het leert je wel om anders naar wat tegenslag te kijken. Pas je aan en wie weet komt er iets heel erg leuks op je pad.

 

Staat die stoofpot te pruttelen en krijg jij weer droge brokjes

Ja, dat is wat Lilo, de hongerige hond zou kunnen denken. Maar nee, hij eet (ok, slokt) de brokjes op en houdt moed. En hij is dankbaar. Moet je dan altijd tevreden zijn met minder? Ah neen, maar als het je even materieel wat minder gaat, sta even stil bij wat er wel is.

O neen, je lievelingsbal is zoek

Je hebt er zo hard voor gewerkt en dan blijkt dat je het resultaat niet kunt vinden of bereiken. Zo voelt een hond zich als hij na lang rondhuppelen zijn bal ziet knallen of hij rolt de weg op onder een auto. Wedden dat je hond straks een tak vindt en zich volledig op dit nieuwe project stort? Je begrijpt waar we naartoe willen: deze keer lukte het je misschien niet. Het volgende project daarentegen wordt minstens even leuk.

Bron: ‘Kwispel door je leven’  - Alison Davies