Creëer een knusse thuis met herfstvondsten

Creëer een knusse thuis met herfstvondsten

14/11/2018

Warme kleuren en knisperende bladeren zijn dé typerende kenmerken van je boswandeling in deze herfstperiode. Prachtige stillevens kan je creëren met de juiste vondsten.

Crea-tips voor een natuurlijk decor

  • Beschilder een herfstblad éénzijdig met goudverf. Druk die voorzichtig op (donkere) linnen servetten. Zo heb je instant een prachtige zondagstafel.
  • Droge takken zijn vaak kunstobjecten op zich. Plaats er één of enkele met een mooie vorm op een verloren plekje.
  • Een houten schaal dient perfect om noten, kastanjes, eikels of bladeren in te etaleren.
  • Enkele twijgen vlecht je tot een krans. Bind alles samen met een natuurlijk touw en hang die op aan een kale muur. Mooi!
  • Duikel je mooiste linnen op. Of schik een warme plaid of vacht over een oud tafeltje. Houd je aan de natuurlijke kleuren die je nu ook in het bos aantreft. Enkele mooi geschikte dennenappels zorgen ervoor dat je je in de bossen waant.

 

‘Takken, kastanjes, eikels, noten, bladeren … Ik trek eropuit en kom altijd met heel wat vondsten naar huis. Ze eenvoudigweg in een houten kom schikken kan zeker en is altijd mooi.’

Interieurstyliste Marie Masureel pimpt haar thuis op het ritme van de seizoenen. In haar boek 'Sfeervol wonen op het ritme van de natuur' kiest ze in de herfst voor ingetogen, puur en sfeervol.