Stylingtips voor meisjes van 50

Stylingtips voor meisjes van 50

23/11/2019

Ben je de kaap van 50 voorbij en denk je nu ineens soepjurken en keukenschorten te moeten dragen? No way, welke leeftijd je ook hebt: je eigen stijl maak je zelf. Los van verwachtingen en van je leeftijd.

1. Combineren is dé boodschap

Dat ene zwarte bloesje komt altijd uit de kast, terwijl die oranje ceintuur hopeloos achteraan in een hoekje ligt weg te kwijnen. Herkenbaar? Jammer, aldus influencer-slash-fotografe- slash-styliste Misja Beijers. Past iets niet? Geef het weg aan de kringwinkel of volg een workshop en maak er iets nieuws van. Al die andere kledingstukken kan je combineren.

Misja vindt het heel inspirerend in bloemenwinkels de prachtige kleuren in de mooie boeketten eens nader te bekijken. Wedden dat in je kast ook stukken hangen die je nu wel weet te combineren? Of neem een veelkleurige sjaal en stel aan de hand van die kleuren nieuwe combinaties samen.

2. Zoek je eigen stijl

Misschien heb je die al. En toch: de modetendenzen en tijdschriften staan boordevol tips voor de jonge, slanke medemens. Met een uitdeiend buikje, een rimpel en hier en daar een spatader kan je er minstens even betoverend uitzien. Als je maar durft. En verder kijkt dan het voor de hand liggende. Bekijk eens de beelden van een show. Wedden dat er ergens wel een silhouet opduikt dat jij uit je kast kan toveren?

3. Kijk naar jezelf

Vanaf nu koop je niet langer kledingstukken omdat ze toevallig in de mode zijn. Kijk naar wat bij jou past. Voel en maak dat je kleren vooral lekker zitten. Hang setjes samen in de kast zodat je ze ‘s morgen zo voor het grijpen hebt. O, combineer gerust couture met vintage en ruwe materialen met zijde. Je begrijpt het, je bent een interessante vrouw en je garderobe wordt dat vanaf nu ook.

4. Blijf eigentijds...

Kom uit je comfortzone en shop ook eigentijdse stukken. Nogmaals, alleen als je ze zelf leuk vindt en ze over tien jaar nog steeds met zwier en zwaai zult dragen. Spijkerbroeken, sneakers, it-bags: ze maken jouw garderobe net dat tikkeltje hipper.

5. … maar shop gerust tweedehands

Of vintage. Het is spannend. En… origineel. Vintage designerstukken kunnen een behoorlijke upgrade voor je kleerkast zijn. Misschien spot je wel een Issey Miyake of een Dries van Noten voor een fractie van de nieuwprijs. Goed voor je budget én voor het milieu!

6. Accessoires, accessoires, accessoires

Yep, ze zijn belangrijk. Nu het haar wat dunner wordt, de teint wat valer en het zicht wat minder scherp, kan het gebruik van wat toeters en bellen in je outfit absoluut geen kwaad. Kies voor kekke schoenen, hippe sokjes, grote juwelen, opvallende brillen, mooie hoeden en kleur. Ook voor je lipstick en nagellak.

‘Beautiful young people are accidents of nature, beautiful older people are works of art.’ E. Roosevelt

Ben jij weg van mode? Dan is ‘Oog voor stijl, van Misja Beijers een inspiratieboek voor jou. Ze fotografeert de stijlvolste figuren, tipt adresjes en laat je vooral je eigen stijl ontdekken. 

Eén gouden tip: stap op tijd binnen bij je kapper. Een frisse coupe oogt bijzonder flatterend.