Gezond koken voor één

Gezond koken voor één

28/05/2018

Ook als je niet voor een hele familie moet koken, kan je super gezonde maaltijden op tafel toveren. Excuses worden niet langer aanvaard :-)

Sanne Mouha

No more excuses!

Wat een dag! Ik ben echt kapot.  Ik smijt mijn tas in de gang, plof mij in de zetel en zwier mijn schoenen uit. Niemand die het merkt, ik ben toch alleen thuis. Eigenlijk wil ik nu gewoon pizza bestellen en met een glas wijn naar tv gapen. Maar hey, wou ik niet gezonder eten? En eigenlijk ook bikiniproof zijn tegen de zomer? En misschien heb ik, stiekem, toevallig, per ongeluk, ook echt al wat gezondigd vandaag. Ja, zeg, als het terrasjesweer is, moet je er toch van genieten? Klinkt bekend in de oren? Met Gezond koken voor één heb je vanaf nu in geen tijd een lekkere en gezonde maaltijd tevoorschijn getoverd! Geen enkel excuus meer!

Dit top gerecht staat binnen het kwartier op tafel: 
Tomaat alla mamma

2 tomaten - 1 koffielepel tijm -
1 koffielepel oregano - 1/3 koffielepel knoflookpoeder - 50g feta - Peper en zout naar smaak - 4 eetlepel couscous - koffietas kokend water (snelkoker) -  1/3 koffielepel Italiaanse kruiden - falafelkruiden of kipkruiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de tomaten, snij ze doormidden en leg ze op een bakplaat (met bakpapier).

Meng tijm, oregano en knoflookpoeder en strooi dit mengsel over de tomaten. Verkruimel de feta over de tomaten, de overschot leg je gewoon op het bakpapier. Bestrooi met de rest van de kruiden, peper en zout. Zet 10-12 minuten in de oven.

Ondertussen maak je de couscous: meng de couscous met de kruiden en het water. Laat enkele minuutjes trekken. Klaar. Schep de couscous op een bord, leg hier de tomaten op en… Smakelijk!