De échte pizzabodem

De échte pizzabodem

24/11/2018

Verrukkelijk, toch? De originele bodem die de pizza van de Italiaanse mama’s the real deal maakt, kan jij nu ook bakken!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500g pizzabloem
  • 1 tl zout
  • 7g gedroogde of 21g verse gist
  • 300 ml lauwwarm water
  • 4 el olijfolie

Zo maak je de bodem

  • Los de gist op in het water en meng met de pizzabloem en het zout.
  • Voeg de olijfolie toe en kneed tot het deeg elastisch wordt.
  • Laat 90 min rijzen onder een vochtige theedoek op een warme plek.
  • Verwarm de oven op 225° C.
  • Rol het deeg uit tot een dunne plak. Leg het op een bakplaat op bakpapier.
  • ​Beleg de pizza zoals jij het graag hebt.
  • Bak de pizza af tot de bodem goudbruin ziet.
  • Afhankelijk van het deeg zal dit tussen de 5 en de 10 minuten zijn.

Tips voor beleg

Beleg naar smaak met salsa, pesto, mozarella, ham, olijven, ansjovis,...

Een Italiaans hongertje? Meer in De geheimen van de mediterrane keuken’.