Back to basics: notenbrood vol power

Back to basics: notenbrood vol power

24/09/2018

Met dit zelfgebakken broodje ga je ‘s morgens voor puur natuur. De noten vullen en geven massa’s energie en de rozijnen, dadels en honing geven een lichte zoete toets. Combineer met je favoriete beleg. Mmm!

Dit leg je vooraf klaar

350g speltbloem - ½ tl bakingsoda - 2 el bakpoeder - snufje zout - 2 eieren 

noten en pitten: 50g zonnebloempitten - 50g sesamzaad - 30g walnoten - 3 el lijnzaad

30g rozijnen - 5 gehakte dadels

250 ml Griekse yoghurt - 5 el honing - 3 el kokosolie - 4 el olijfolie

mengkom - bakpapier

 

Zo box jij je notenbrood in elkaar

Verwarm je oven voor op 180°C. Doe de speltbloem, de baking soda, bakpoeder en zout in de kom en meng.

Voeg noten, pitten, rozijnen en dadels toe aan de bloem. Houd wat lepels noten apart!
Voeg honing, yoghurt, kokosolie, olijfolie en eieren toe.

Meng alles goed en boetseer het deeg in een ronde vorm. Duw de resterende noten bovenop het deeg. Leg het op het bakpapier.

 

De oven in

 

Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bewaar in een papieren zak met daarrond een plastic zak.

Je kan het brood ook invriezen!
(Eventueel in voorgesneden porties).

Op zoek naar info over recepten én oefeningen om 'power' te kweken?
Die vind je hier.