4 gewoontes overdag voor een zalige slaap

4 gewoontes overdag voor een zalige slaap

23/04/2019

Zalig slapen? Het kan. En het doet deugd. Heb jij het iets lastiger om in slaap te komen? Probeer deze tips dan eens.

  1. Besteed minimaal 30 minuten per dag buiten in het daglicht. Daglicht geeft namelijk aan je brein het signaal dat je klaar bent voor de dag. Het wordt actiever. Neem je fiets naar je werk, doe een ochtendwandeling of maak tijdens je lunchpauze een ommetje in het park.
  2. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Zoek beweging die bij je past. Een half uur per dag is eigenlijk het minimum. Hoe je dit invult, hangt af van je gestel én je vrije tijd. Joggen is goed, maar bij huishoudelijk werk kan je net zo goed bewegen.
  3. Train je ‘uit-knop’. Goed nieuws: mocht je die niet kennen, dan kan je beginnen trainen. Geniet tussenin bewust van een kop koffie of een praatje met je collega. Even niks moeten, daar gaat het om. Een korte powernap van maximaal 20 minuten tussen 13 en 15 u is ook een goed idee. (Behalve als er een vergadering gepland staat, natuurlijk).
  4. Doe bewust die dingen die waardevol zijn voor jezelf. Dat geeft je voldoening en rust in je hoofd. En die ontspanning brengt je dichter bij slaap.

 

Arts Aline Kruit en coach Irma Leijten zijn beiden als slaapcoach verbonden aan Sleepwise.

Daar begeleiden ze vele mensen met slaapproblemen naar een zalige nachtrust.

Hun concrete stappenplan in ‘Eerste hulp bij beter slapen’ helpt ook jou.